Játra
Ingredience: 500 g jater, 500 g cibule, 1 dcl oleje, 3 paličky česneku, 2 lžičky papriky, 1 lžička soli, 3 dcl vody
Postup: Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jako na hranolky. Všechen česnek nasekáme na drobno. Do pánve dáme rozpálit olej. Do rozpáleného oleje dáme orestovat osušené játrové plátky a prudce osmahneme. Asi po 5 min. játra vyjmeme. Na zbylý výpek na pánvi nasypeme cibuli, česnek a zalijeme teplou vodou. Dusíme do měkka. Podušenou zeleninu osolíme a zahustíme paprikou. Do zahuštěné zeleniny vrátíme orestovaná játra. Necháme důkladně prohřát.
Příloha: čerstvý chleb s okurkou. Je možné podávat i s hranolky.