Karbanátky s kapustou
Ingredience: 0,5 kg bůčku, 3 žemle, půl hlávky kapusty, jedlá soda, 1,5 dl mléka, hlavička česneku, lžička kmínu, lžička majoránky, špetka pepře, 2 vajíčka, strouhanka, sůl, olej na smažení.
Postup: Namočíme žemle do mléka . Kapustu uvaříme ve vodě se špetkou sody do poloměkka a necháme vychladnout, poté ji umeleme Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme namočenou žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a dobře promícháme, osolíme Z hmoty vytvoříme váleček (podobný houskovému knedlíku). Zabalíme jej do alobalu (mikrotenového sáčku) a necháme přes noc uležet v ledničce. Na druhý den z válečku krájíme kolečka (podobné knedlíkům), která obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi asi 3-5 minut po každé straně.
Příloha: brambory, kaše, pečivo