Hruškový koláč
Ingredience: 125 g másla, 100 g cukru, 3 celá vejce, citrónovou kůru, 100 g neloupaných mandlí, 50 g piškotů, 75 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, mletou skořici, máslo, oloupané hrušky, 2 lžíce meruňkového džemu, 3 lžíce rumu, mandle
Postup: másla a cukr utřeme do pěny a postupně zašleháme 3 celá vejce a citrónovou kůru. Nastrouháme neloupané mandle a piškoty, přidáme polohrubou mouku, 1/2 prášku do pečiva a mletou skořici a promícháme s máslem. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané větší formy a poklademe osminkami oloupaných hrušek. Hrušky potřeme 2 lžícemi meruňkového džemu promíchaného s rumem. Koláč posypeme loupanými mandlemi a velmi zvolna upečeme.