Ovocné krémy
Jahodový krém
Ingredience: 500 g jahod, 150 g cukru, 20 g želatiny, 0,5 l smetany ke šlehání
Postup: jahody utřeme s cukrem, přidáme smetanu a rozpuštěnou želatinu. Krém nalijeme do formy vytřené olejem a necháme ztuhnout. Vychlazený krém vyklopíme a zdobíme šlehačkou a celými jahodami.
Meruňkový krém se šlehačkou
Ingredience: 400 g velmi zralých meruněk, 100 g cukru, 1/4 l šlehačky, piškoty
Postup: meruňky oloupeme a vypeckujeme, vložíme do mixéru a mixujeme s cukrem. Do krému vmícháme 2 třetiny pevně ušlehané smetany, plníme do pohárků ozdobíme šlehačkou a dílky meruněk. Podáváme s piškoty.
Ostružinový krém
Ingredience: 250 g ostružin, trochu cukru, 100 g piškotů, 1/4 l mléka, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2 vejce, 25 g škrobové moučky, 2 lžíce cukru
Postup: 2 třetiny ostružin prosladíme cukrem, prosypeme piškotovými drobečky a dáme na dne misek – pohárů. Z mléka, žloutků, vanilkového cukru a škrobové moučky našleháme v parní lázni hustý krém a do prochladlého vmícháme pevný sníh z bílků , oslazený 2 lžícemi cukru. Doplníme do misek – pohárů a dozdobíme ostružinami.