Segedínský guláš
Suroviny: 1/2 kg vepřového ramínka nebo bůčku, 1/2 sáčku kysaného zelí, 1 balení smetany, 1/2 lžičky pálivé i sladké papriky, 1 kostka MAGGI, 1 špetka soli, 2 lžíce mouky, 1 špetka chilli
Příprava: maso omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme opečeme na sádle. Pokud je maso tučnější, nemusíme sádlo použít, protože pustí sádlo samo. K masu přidáme pálivou i sladkou papriku, kostku MAGGI, sůl, zamícháme a přidáme trošku vody a přikryjeme poklicí a dusíme. Pokud by se maso připalovalo, můžeme přilít vodu. Asi po 15 minutách přidáme 1/2 sáčku zelí. Když maso změkne, zahustíme směs smetanou (ve které jsme předtím rozmíchali mouku). Osolíme a můžeme přiostřit špetkou chilli.